În prima semifinală a “Academiei lui Horia”, concurează pentru un loc în marea finală “Echipa Roşie”– Izabela Neacşu şi Dan Bordeianu, “Echipa Albastră” – Cristian Cheluţă şi Văru Săndel, şi “Echipa Portocalie” – Vasile Turcu şi Roxana Iliescu.

Pentru început, concurenţii au avut de porţionat un pui crud. Turtiţele de somon cu capere, gătite de Horia, au stat la baza următoarei probe, însă marea surpriză a venit la proba a treia, când s-a gătit… fazan! O controversă se iveşte atunci când concurenţii, legaţi la ochi, sunt nevoiţi să se noteze pe ei înşişi, una dintre echipe fiind acuzată de lipsă de fair-play.

Ce presupune mult temuta probă de creativitate, şi cine reuşeşte să-l impresioneze pe Horia cu un adevărat “Masterpiece”, veţi vedea la “Academia lui Horia” pe 15 august, de la ora 20.30, numai la Prima TV!