Ce delicatese ai pregătit familiei pentru a sărbători câştigarea marelui premiu la Academia lui Horia?

Pentru familia mea gătesc în fiecare zi, de la reţete simple până la deserturi elaborate. Le-am pregătit şi reţetele învăţate de la maestrul Horia Vîrlan, ciupercuţele Jambalaya, care au fost foarte apreciate, şi turtiţele de somon cu capere. Adevăratul festin însă urmează, căci se apropie ziua soţului şi a piticului nostru, şi planific un meniu deosebit din care vor face parte şi minunatul tort Croque en bouche, diverse aperitive cu foietaj, cum ar fi palmieri cu roşii uscate şi rozmarin, sfeclă cu sos Scordolea şi, probabil, vită Wellington.

Ce vei face cu banii?

Mi-ar plăcea nespus să-mi deschid o cofetărie sau o patiserie. Bine, visul meu cel mare este un bistro cu mâncare bună, decorat în stil romantic.

Ai dovedit că eşti un bucătar priceput. Ce te gâdeşti să mai faci pentru cariera ta?

M-am înscris deja la cursuri de specialitate şi urmează să încep practica în curând. Nu ştiu dacă sunt un bucătar priceput, însă intenţionez să devin unul cât mai bun!

A existat vreun moment în timpul concursului când ai simţit că presiunea e prea mare şi o să clachezi? În ce context?

În preliminarii am avut parte de un moment foarte tensionat, la cea de-a treia probă, când am avut de pregătit un piept de curcan cu sos de piper verde şi brioşă cu ardei copt. Necunoscând exact puterea plitei şi nici competenţele culinare ale coechipierului meu, m-am panicat când acesta a crescut temperatura maşinii de gătit şi am avut impresia că a ars pieptul de curcan. În momentul acela, chiar am crezut ca o să mi se facă rău!

Am avut un fel de dispută nonverbală cu Dan Bordeianu, căci eu tot reduceam temperatura, el o tot creştea… Este şi el un bucătar foarte bun, şi ştia ce face. Eu, de asemenea, aveam propria imagine despre preparat, aşa că fiecare a încercat să lucreze în ritmul lui şi s-a creat o oarecare tensiune. Însă ne-am revenit atunci când am avut produsul finit în faţă, iar eu m-am convins că am un coechipier pe care mă pot baza.

Care este cel mai amuzant lucru care ţi s-a întâmplat în timpul competitiei?

Întreaga experienţă a fost una foarte plăcută şi deosebită, dar cred că am fost prea copleşită de emoţii ca să mi se pară ceva amuzant.