Muraturi asortate de la

Muraturi asortate, gustoase si proaspete, preparate ca pe vremea bunicii, de catre Horia Virlan.

Condimente:
2 plicuri de amestec de condiment pentru “Muraturi” de la

Ingrediente pentru 1 borcan de 5 L:

  • 1,5 kg castraveciori mici, culesi cu o zi inainte, spalati si zvantati bine
  • 4 ardei iuti, spalati si zvantati bine
  • 2 buc conopida mici spalate, rupte in buchetele si zvantate
  • 3 buc ardei capia spalati si zvantati
  • 4-6 ardei iuti rosii spalati si zvantati
  • 3 buc morcovi medii spalati si zvantati, apoi taiati in doua
  • 1 buc varza rosie mica, spalata si taiata in sferturi
  • 1 capatana usturoi curatat
  • 1 telina medie cu frunze verzi, curatata si taiata felii groase
  • 3 buc hrean
  • 2 crengi de mara cu floare
  • 1 L de otet de muraturi
  • 2 L de apa
  • 3 linguri de sare
  • 3 linguri de zahar tos

Mod de preparare:
Fierbeti apa si amestecati-o cu sarea si zaharul, iar la sfarsit adaugati amestecul de condiment pentru “Muraturi “de la .
Asezati ½ din mararul, hreanul, usturoi si ardeii iuti pe fundul borcanului, apoi asezati, alternand toate legumele.  Asezati restul de marar, hrean, usturoi si ardei iute, apoi turnati zeama si scuturati bine borcanul pentru a permite bulelor de aer sa se elibereze.
Puneti capacul si asezati borcanul intr-un loc racoros, iar dupa 1 luna aveti muraturi asortate.